Breekt de Pagani Huayra BC het Nurburgring ronderecord?

Breekt de Pagani Huayra BC het Nürburgring ronderecord?Met een Zonda F zette Pagani in 2007 een recordtijd neer op de fabelachtige Nürburgring, doen de Italianen dat kunstje binnenkort nog eens over met de hardcore Huayra BC?

Eerder dit jaar onthulde Horacio Pagani en de zijne een nieuwe track-focused model, de Huayra BC! Deze hardcore uitvoering van de reguliere – en beeldschone – Huayra was niet enkel en alleen een mooi eerbetoon aan mentor Benny Caiola, hij kreeg ook een stevige vermogensupdate en aërodynamische aanpassingen zoals een reusachtige spoiler!

Dat de Pagani Huayra BC snel is hadden we zelf wel kunnen denken, de vraag is nog steeds hoe snel.. Met slechts 20 exemplaren van de BC die gebouwd zullen worden is dat slechts een vraag voor een zeer beperkt doelpubliek, toch zou Pagani nog een leuke verrassing in petto hebben!

Na de recordprestatie (7:27.82) met de Zonda F en Marc Basseng achter het stuurwiel zouden de Italianen volgend jaar een nieuwe poging willen ondernemen om het Nurburgring record wat scherper te zetten. Zowel de Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce en Porsche 918 Spyder braken alreeds door de “7 minuten” grens, de BC zal dus stevig uit de hoek moeten komen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...