Preview: MINI Countryman Plug-in Hybrid (2017)

Preview: MINI Countryman Plug-in Hybrid (2017)Voor een hybride kan je momenteel niet bij MINI terecht maar dat euvel gaan ze volgend jaar oplossing met de nieuwe Countryman Plug-in Hybrid!

Als alles goed loopt krijgen we begin volgend jaar een nieuwe MINI Countryman crossover/SUV, de prototypes van deze tweede generatie draaien toch al enkele maanden overuren. Designmatig verwachten we een logische evolutie, wel zou het geheel een pak groter worden (+ 20cm) wat de binnenruimte ten goede komt.

Naast een logisch (en sportief!) aanbod van diesels en benzinemotoren met diverse vermogens zou een hybridevariant dé belangrijke nieuwigheid worden. De Duitsers Britten gaven ons alvast een kleine preview maar bleven zeer oppervlakkig met échte informatie, we gaan er vanuit dat de basis van de 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid hier gebruikt zal worden. Reken dus op een 1.5-liter driecilinder benzinemotor (voorwielen) in combinatie met een krachtige elektromotor (achterwielen). Hierdoor krijgt deze groene Countryman hopelijk dezelfde interessante cijfers (49 g/km CO2 – 2,1 liter per 100 km – 25 km elektrisch rijbereik) als zijn 225xe evenknie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...