Officieel: Audi Q7 2.0 TFSI instapper [252 pk / 370 Nm]

Rijtest: Audi Q7 3.0 TDI Ultra (2015)De Audi Q7 krijgt een viercilinder benzinemotor als nieuwe instapper! Initieel bedoeld voor de Amerikaanse markt maar een Europese uitrol zou ook overwogen worden..

Wil je zo’n reusachtige nieuwe Q7 op de oprit parkeren met een benzinemotor ben je er momenteel aan voor de moeite. Audi voorziet slechts een 3.0-liter TDI zescilinder met diverse vermogens (221 pk tot 272 pk), een Plug-in Hybrid TDI e-tron variant en de 435 pk sterke SQ7 topversie met de 4.0-liter V8! Benzinemotoren zijn hier dus niet voorhanden maar in Amerika zal Audi binnenkort 2.0-liter TFSI viercilinder lanceren.

Een viercilinder in zo’n topmodel lijkt misschien wat plebs maar in theorie is het dezelfde krachtbron die ook terug te vinden is in de Porsche Macan. Ook in de Q7 levert deze 252 pk en 370 Nm in combinatie met quattro vierwielaandrijving en de achttraps S-Tronic automaat. Nul-naar-honderd sprinten lukt hiermee in 7,3 seconden terwijl de topsnelheid ergens ten noorden van 200 km/u zou moeten liggen.

Momenteel zijn er nog geen Europese plannen voor deze Q7 met benzinemotor, mocht er toch voldoende interesse zijn kan dat snel rechtgezet worden!

Lees hier onze rijtest met de Audi Q7 3.0 TDI Ultra!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...