Hyundai en ENECO starten met de uitrol van publieke laadpalen

Hyundai en ENECO starten met de uitrol van publieke laadpalenNu Hyundai met de Ioniq Electric een zuiver elektrische wagen in het gamma heeft werken de Koreanen aan een netwerk van publieke laadpalen in België in samenwerking met Eneco.

In de laatste jaren werd het aanbod van zuiver elektrische wagens steeds groter en groter maar de beperkte laadinfrastructuur bleef een pijnpunt. Om de omslag naar elektrisch rijden écht mogelijk te maken hebben we tegen 2020 ongeveer 12.000 laadpalen nodig. De Vlaamse Regering heeft alvast aangegeven dat er tegen dan 5.000 extra laadpalen moeten bijkomen, daarnaast belonen ze de aankoop van een elektrisch voertuig.

Hyundai zit met de lancering van de Ioniq Electric nu ook in die doelgroep en wil zelf ook inspanningen leveren op dit vlak. Daarom zullen er minstens 85 publieke laadpalen bijkomen in het uitgebreide netwerk van Hyundai concessiehouders in België en Luxemburg. Om het milieuvriendelijke karakter van de elektrische aandrijflijn te benadrukken werd er een samenwerking aangegaan met Eneco, een duurzame energieleverancier. Voor elke kWh die geladen zal worden aan deze Hyundai laadpalen zal Eneco evenveel groene stroom (windenergie, zonne-energie, thermische energie, ..) produceren!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Ioniq Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...