Video: Porsche Carrera GT gaat hard op de Nurburgring

Video: Porsche Carrera GT gaat hard op de Nurburgring - Maxoge78Een roadtrip is altijd plezant! Met een Porsche Carrera GT van Londen naar de Duitsland rijden en je dan volledig laten gaan op de fabelachtige Nurburgring én terugrijden is ongetwijfeld iets plezanter..

Maxige78, een Britse petrolhead in hart en nieren, heeft een zeer interessant wagenpark ter beschikking en deelt dat maar al te graag met de wijde wereld via Instagram. Begin oktober trok hij vanuit Londen met zijn handgeschakelde Carrera GT naar de Groene Hel in Duitsland om daar wat plezier te beleven en ten volle te genieten van het unieke raceparcours.

Tussen 2003 en 2006 bouwde Porsche maar liefst 1.270 Carrera GT’s, allemaal voorzien van een atmosferische 5.7-liter V10 met 612 pk / 590 Nm én een manuele zesversnellingsbak. Daarmee ben je in staat om in 3,9 seconden de 0-100 km/u sprint te voltooien, bij 330 km/u bereik je de topsnelheid van dit Duitse kroonjuweel. Vandaag de dag een pak minder indrukwekkend als bij de introductie maar dat geeft misschien wel het prestatiepotentieel aan..

Wie ook eens YOLO wil doen met een Porsche Carrera GT kan voor net minder dan één miljoen euro er ook eentje op de kop tikken en richting de Nurburgring-Nordschleife gaan, de hoogtoerige soundtrack van de V10 krijg je er zomaar bij!

En als bonus: een 911 GT3 (997.1) die de Carrera GT probeert bij te houden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...