Fiat werkt aan een nieuwe driecilinder en viercilinder motor [78 pk tot 160 pk]

Fiat werkt aan een nieuwe driecilinder en viercilinder motor [78 pk tot 160 pk]Fiat komt met een nieuwe compacte Global Small Engine motorenfamilie om de TwinAir en Fire benzine’s op termijn te vervangen.

Bij de presentatie van de nieuwe Uno in Brazilië zag de atmosferische 1.0-liter driecilinder (78 pk / 107 Nm) alvast het levenslicht, Fiat zal deze nieuwe benzinemotoren in Europa ook aanbieden. Door de toevoeging van een viercilinder stijgt de cilinderinhoud tot 1.3-liter met een vermogen van 109 pk en 139 Nm, nog steeds voorzien van een hoge compressieverhouding.

Door de toevoeging van een turbo kan het Fiat concern (FCA) deze motoren ook gebruiken in krachtige(re) uitvoeringen voor de grotere modellen, zo moet de eenliter gerust 120 pk aankunnen daar waar de 1.3-liter tot 160 pk moet gaan.

De uit aluminium opgetrokken motoren kregen ook al een naam “Global Small Engine” die toch iets minder passievol klinkt als de TwinAir en Fire benzinemotoren van vandaag de dag. Wanneer de Global Small Engine zijn Europese intrede maakt is nog niet geweten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...