Spyshots: Mercedes-AMG C 63 R Coupe (2017)

Spyshots: Mercedes-AMG C 63 R Coupe (2017)Spoiler alert! Mercedes maakt werk van een straffe(re) C63 AMG Coupé!

Wie momenteel interesse heeft in een Mercedes-AMG C63 Coupé kan kiezen uit twee varianten, een instapper met 476 pk en een S topmodel met 510 pk. Beiden volstaan ongetwijfeld voor de dagdagelijkse kilometers in België maar toch is er nood aan een krachtigere variant aldus Das Haus.. In navolging van de AMG GT R komen de Duitsers dan ook maar met een C63 R Coupé, volgens ingewijden staat deze los van een nieuwe Black Series uitvoering die we tegen het einde van zijn carrière pas mogen verwachten.

Extra vermogen is nu wel het laatste wat een C63 nodig heeft maar soit, als alles goed loopt voorziet Mercedes-AMG de aankomende C63 R Coupé dus van de gekende 4.0-liter V8 met 585 pk en 700 Nm! Daarnaast krijgt deze ook een straffere bodykit met agressieve looks en een reusachtige spoiler achterop. Of we zien het hier allemaal wat te grootst en gaat het hier slechts om een C63 C Coupé in navolging van de AMG GT C Roadster, nog steeds goed voor 557 pk / 680 Nm..

Ergens in 2017 zullen we uitsluitsel krijgen over deze hardcore variant van de Mercedes C-Klasse Coupé die het leven van de M4 GTS en consorten maar al te graag zuur wil maken..

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG C63 S Berline!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mercedes-AMG C 63 R Coupe (2017)"

  1. Wolf 07-10-2016 om 17:56

    Goed bezig Mercedes……..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...