Officieel: Volkswagen I.D. Concept (2016)

Officieel: Volkswagen I.D. Concept (2016)Volkswagen trekt dan toch volmondig de kaart van elektrische wagens en wil tegen 2020 een offensief inluiden met de ID Concept! Deze moet autonoom kunnen rijden dit tot minstens 600 km ver!

Op een e-Golf en e-Up! na bleef het inzake zuiver elektrische wagens bijzonder stil in Wolfsburg, het aanbod GTE Plug-in hybrides werd de laatste jaren wel stevig uitgebreid. Tegen het volgende decennium wil Volkswagen een bevoorrechte pionier zijn in deze klasse en zal daarvoor de komende jaren de nodige inspanningen leveren. Om het verhaal extra kracht bij te zetten zien ze de ID Concept alvast even iconisch als de Kever en Golf..

Ergens in 2020 (of toch al vroeger?) wil Volkswagen dus met een volwaardige elektrische wagen voor het brede publiek komen. Een formaat en bijhorend prijskaartje zoals de Golf maar de praktische insteek / interieurafmetingen van een Passat, dat zou het moeten worden in combinatie met een rijbereik van 600 km. Daarvoor rekenen ze op een moderne aandrijflijn en 125 KW sterke elektromotor. Naast een elektrische aandrijving moet de toekomstige ID Concept ook autonoom kunnen rijden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...