Spyshots: BMW Z5 & Toyota Supra (2017)

Spyshots: BMW Z5 & Toyota Supra (2017)Als de Duitsers in zee gaan met Japan om een nieuwe sportwagen te bouwen verwachten we niets anders dan vuurwerk!

Vandaag de dag is de ontwikkeling van een volledig nieuw model zodanig kostelijk dat je op voorhand goed moet nadenken over diverse uitvoeringen en afgeleiden om geen financiële verliesposten te creëren. Voor populaire volumemodellen is dat nog niet iets gemakkelijker dan een nicheproduct zoals een compacte sportwagen of een dynamische cabrio, een samenwerking met een externe partner kan dan soelaas brengen.. BMW wou graag een Z4 opvolger en Toyota droomt al jaren over een nieuwe generatie Supra dus sloegen ze de handen in elkaar.

Beide prototypes draaien intussen de nodige testkilometers op diverse plaatsen ter wereld, tegen 2017-2018 moet het eindresultaat toch wel al duidelijk worden. BMW gaat voor een nieuwe roadster (Z5?) met stoffen dakconstructie die iets groter zal zijn dan de huidige Z4, Toyota kiest voor een sportieve coupé die designmatig de mosterd zou halen uit de FT-1 Concept.

Natuurlijk verwachten we eveneens een gezonde brok vermogen (inclusief Z5 M?), een beperkt gewicht en een scherp stuurgevoel/weggedrag bij zowel de Duitse als Japanse variant van de aankomende sportwagen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...