Officieel: Renault TreZor Concept (2016)

Officieel: Renault TreZor Concept (2016)De Renault TreZor is wederom een conceptmodel maar bevat al heel wat elementen voor de volgende generatie Clio, Mégane, Talisman, Kadjar, Espace, Zoé, …

In 2010 werden we op het toenmalige Autosalon van Parijs getrakteerd op het geslaagde Renault DeZir Concept, kort erop zagen we heel wat overeenkomsten bij de nieuwe Clio. Ook de rest van het gamma ging dezelfde weg op en als allerlaatste kreeg de Scénic en Grand Scénic dit funky design aangemeten. Nu is de cirkel dus rond en daarom komt Laurens van den Akker, Head of Design bij Renault, met de TreZor als nieuwe conceptuele voorbode naar buiten!

Onder de (lange) motorkap van deze exotische GT ligt de krachtbron van het Renault Formule E team, namelijk een 350 pk / 380 Nm sterke elektromotor die 0-100 km/u in minder dan vier seconden weet te voltooien. Die technologie zou misschien ooit nog wel in een productiemodel van Renault kunnen terechtkomen, het hypermoderne interieur met ondermeer hout, hologrammen en roodgeglazuurde carrosseriedelen maken iets minder kans..

Bij de nieuwe generatie Clio (vermoedelijk 2017) zullen we zien hoeveel TreZor we kunnen herkennen, tenzij Renault een andere volgorde in gedachte heeft om te vernieuwen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...