Officieel: Lotus Exige 350 Special Edition (2016)

Officieel: Lotus Exige 350 Special EditionLotus viert dit jaar 50 jaar handarbeid in Hethel en voorziet nu ook de Exige 350 Sport van een passende Special Edition!

In navolging van de Evora 400 Special Edition en Elise 250 Special Edition, is het nu ook aan de beurt van Lotus’ meest circuitgerichte productie-auto. Op basis van de reeds briljante Exige 350 Sport bouwen de Engelsen verder met een resem lichtgewichtopties waardoor het rijklaar gewicht nog eens 26 kg afneemt en daarmee aftikt op slechts 1.099 kg. Dit dankzij het gebruik van Exige 360 Cup koetswerkpanelen, carbon kuipstoelen, ultra lichte gesmede velgen en een standaard lithium-ion batterij. Daarmee verscherpt de 350 pk sterke, handgeschakelde Exige zijn circuittijd op het thuiscircuit Hethel tot 1:29,8, terwijl de sprint naar de 100 km/h nu in 3,9 s wordt afgewerkt. De topsnelheid ligt nog steeds op 274 km/h.

Voorts valt de Exige 350 Special Edition te herkennen aan één van vier specifieke kleuren met een contrasterende racing stripe; ofwel Essex blauw, Old English wit, Dark Metallic grijs en tenslotte Motorsport zwart. De Exige 350 Special Edition is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 81.900 euro en wordt beperkt op 50 exemplaren. Er snel bij zijn is de boodschap!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...