FIAT Professional gaat in zee met Antonio Cairoli

FIAT Professional gaat in zee met Antonio CairoliFiat Professioneel versterkt zijn banden met het MxGP Motocross en steunt nu ook achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli!

Hoofd van Fiat Professional EMEA Domenico Gostoli maakte zelf de samenwerking met de Italiaanse legende bekend tijdens de 2016 Motorcross der Naties op het circuit van Novara in het Italiaanse Maggiora. Voor een uitzinnig internationaal, maar vooral Italiaans publiek nam de motorcrosser een speciale award in ontvangst die de deal tussen beide Italiaanse partijen moest beklemtonen. Volgens Gostoli “delen Cairoli en Fiat Professional met de nieuwe Fullback pickup de kernwaarden passie, determinatie en dynamiek”. Cairoli wist dan weer: “Ik ben Italiaan en Fiat Professional staat voor Italiaanse excellentie in zake werk en professionele werktuigen. Ze zijn robuust, ergonomisch en modern waardoor ze perfect passen in de noden van hun professionele gebruikers. Ik kijk er dan ook naar uit om met de Fullback aan de slag te gaan op zowel trainingen als wedstrijden.”

FIAT Professional gaat in zee met Antonio Cairoli

Cairoli, die in 2004 debuteerde voor Yamaha, won zijn eerste wereldtitel in de MX2 in 2005 en won in 2007 de titel een tweede keer nadat hij in 2006 tweede werd na Christophe Pourcel. In 2008 viel hij vroegtijdig uit met een knieblessure. In 2009 stapte hij uiteindelijk over naar de MX1 en won de titel in de koninginnenklasse in zijn debuutseizoen. In 2010 stapte hij over van Yamaha naar KTM en won hij de titel voor de tweede maal op rij. De Italiaanse legende won eveneens de titel in 2011, 2012, 2013 en 2014. Daarmee is hij na Stefan Everts de motorcrosser met het meeste aantal wereldtitels over alle categorieën. Dit jaar moest de Italiaan de wereldtitel echter laten aan rookie Tim Gajser. De Sloveen beloofd daarmee stevige competitie voor het seizoen 2017.

Tijdens de 2016 Motorcross der Naties wist Cairoli twee keer beslag te leggen op de tweede plek na de eerste en derde manche. Maar door mindere prestaties van teammaats Cervellin en Bernardini, moest het Italiaanse trio uiteindelijk vrede nemen met een vijfde plek na winnaar Frankrijk en tenslotte Nederlands en de Verenigde Staten. Het Belgische trio Strijbos, Van Horebeek, Van Doninck viel net naast het podium en moest ondanks een sterke start tevreden zijn met de vierde plek. Voor team Frankrijk was het de derde opeenvolgende zege in het wereldkampioenschap voor landenteams.

Ram 1500 Quad Cab Sport
Behalve de samenwerking met Cairoli en de Fullback wist Gostoli ook te melden dat Fiat Professional naast de Fullback (die technisch identiek is aan de Mitsubishi L200) vanaf nu ook de Ram 1500 Quad Cab Sport opneemt in zijn gamma. De grote Amerikaanse pickup wordt naar goede traditie aangeboden met een 5.7-litre HEMI V8 benzine, gekoppeld aan 8-traps automaat, maar kreeg voor de gelegenheid ook een LPG-installatie. Een populaire modificatie voor de dorstige Amerikaan. Toch sluiten de Italianen niet uit dat het gamma zal worden uitgebreid met een potente dieselmotor. De Ram 1500 Quad Cab Sport vervolledigt het Fiat Professional-gamma dat naast hoeksteen Ducato ook bestaat uit de Doblo Cargo, New Fiorino, Talento en Fullback.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Doblo!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Fullback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...