Volkswagen Tiguan krijgt BiTurbo topmotoren [220 pk / 240 pk]

Volkswagen Tiguan krijgt BiTurbo topmotoren!Voor de meerwaardezoekers voegt Volkswagen twee topversies toe aan het Tiguan motorengamma.

Naast een resem 1.4 TSI’s en 2.0 TDI’s brengen de Duitsers uit Wolfsburg nu de grote kanonnen naar de populaire Tiguan met GTI en GTD waardig cijfermateriaal. Aan benzinezijde is het zelfs effectief de 2.0-liter TSI viercilinder uit de Golf GTI die zijn overstap naar de Tiguan maakt met 220 pk en 350 Nm. Goed voor een 0-100 sprint in 6,5 seconden en een top van 220 km/u! Het theoretisch verbruik van 7,8 liter behalen zal iets moeilijker gaan..

Aan dieselzijde is er ook een 2.0-liter turbodiesel met 240 pk en maar liefst 500 Nm, goed voor eenzelfde sprintchrono als zijn benzinebroer. De topsnelheid ligt dan weer wél iets hoger (228 km/u) en gunstiger verbruik (6,4 liter) .. op papier.

Beide topversies van de nieuwe Tiguan komen steeds met de 4Motion vierwielaandrijving en de zestraps DSG automaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...