Officieel: Smart Electric Drive (2016)

Officieel: Smart Electric Drive (2016)Met een vierde generatie Electric Drive maakt Smart haar volledige modellengamma elektrisch!

En dat is een unieke prestatie in autoland met zelfs de énige elektrische cabrio, het feit dat Smart gamma niet bijzonder breed is laten we maar even achterwege om het feest niet te verpesten. Begin 2017 kan je bij de Smart verdeler dus terecht voor een ForTwo Electric Drive, ForTwo Cabrio Electric Drive en ForFour Electric Drive.

Alle Smart Electric Drive’s blijven achterwielaangedreven en krijgen 82 pk en 160 Nm mee dankzij de krachtige elektromotor die goed samenwerkt met een 17,6 kWh sterke lithium-ionbatterij. Hierdoor is een rijbereik van 160 km mogelijk met een topsnelheid van 130 km/u. Dankzij de vermogenseigenschappen van de elektromotor hebben deze Smart’s slechts een vaste transmissieverhouding nodig, schakelen is dus niet aan de orde!

Een Smart Electric Drive opladen kan in 6 uur aan regulier 230V stopcontact, met een Wallbox neemt het slechts 3,5 uur in beslag. Tegen 2017 kan je optioneel ook een snellader verkrijgen waardoor je in minder dan 45 minuten opgeladen bent! Via een handige app kan je het proces vanop afstand mooi mee volgen, de laadtijden instellen of de wagen voorverwarmen.

Op het Autosalon van Parijs beleeft deze Smart Electric Drive familie zijn lancering, per direct met de (optionele) flashygroene accenten. Binnen krijg je een vermogensmeter in het dashboard en de weergave van de batterijstatus. Kiezen voor de elektrische Smart variant heeft ook geen invloed op de mogelijke uitvoering, op het gebied van kleuren en optionele uitrusting is nog steeds alles mogelijk dankzij het Brabus tailor made programma.

Dankzij de milieubonus voor elektrische wagens zakt de aankoopprijs van de Smart Electric Drive van €27.839 tot €23.459.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...