Officieel: Maserati Ghibli facelift (MY17)

Officieel: Maserati Ghibli facelift (MY17)Na enkele jaren trouwe dienst krijgt de Maserati Ghibli een kleine opfriskuur mee met voornamelijk nieuwe gadgets, rijhulpsystemen en een bescheiden vermogenstoename.

Met de introductie van de compacte(re) Ghibli in 2013 hadden de Italianen uit Modena eindelijk een tweede sedan in het gamma naast de Quattroporte. Nog steeds voorzien van een prachtig Italiaans design en aangenaam interieur maar net iets toegankelijker dan de grotere vierdeurs broer.

Standaard is de Ghibli voorzien van achterwielaandrijving zoals het een sportieve bolide beaamt, wie wil kon Q4 vierwielaandrijving verkrijgen. Naast twee V6 benzineversies was er overigens ook een 3.0-liter V6 dieselmotor te verkrijgen. Misschien heiligschennis maar anno 2016 jammer genoeg noodzakelijk om te overleven in dit bijzonder scherpe Europees segment.

Maserati schenkt de Ghibli nu een update om het totaalpakket nog moderner en verfijnder te maken, aan het knappe uiterlijk wordt er gelukkig niet geraakt. Nieuw zijn wel de “Luxury” en “Sport” uitvoeringen met elk typerende (visuele) kenmerken, de Sport uitvoering kan je nog uitbreiden met twee Carbon Pack’s! Personalisatie is typisch Italiaans en dus kan je de Ghibli ook volledig op smaak brengen, inzake velgen zijn er diverse mogelijkheden tussen 18″ en 21″.

Binnenin zien we de grote nieuwkomer, een nieuw 8,4″ infotainmentsysteem – mét draaiknop in de middenconsole – dat overweg kan met de meest moderne technologie zoals Apple Carplay en Android Auto. De Air Quality Sensor is vanaf heden ook standaard en zorgt voor een optimale luchtkwaliteit.

Het bestaande motorengamma blijft gewoon op post, voor de langverwachte V8 topversie (Ghibli MC Stradale?) moeten we dus nog even wachten. De 3.0-liter benzinemotor in de Maserati Ghibli S (350 pk / 500 Nm) levert nu wel 20 pk meer dan voordien, de basismotor en dieselmotor blijven het gewoon doen met respectievelijk 250 pk / 600 Nm en 275 pk / 600 Nm. De achttraps ZF automaat is ook nog steeds van de partij.

Inzake rijhulpsystemen mag de vernieuwde Ghibli wel stevig uitpakken met ondermeer het Advanced Driver Assistance System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, Advanced Brake Assist en Automated Emergency Braking. Allemaal fijne elektronica en beschermengelen die er samen voor zorgen dat jouw Maserati zich veiliger dan ooit zal voelen op de openbare weg. Dankzij een 360° camera met dynamische geleidelijnen wordt parkeren ook een kinderspel.

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli V6 Diesel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...