Officieel: Ferrari GTC4Lusso T [V8 – 610 pk / 760 Nm]

Officieel: Ferrari GTC4Lusso T [V8 - 610 pk / 760 Nm]Naast een krachtige V12 krijgt de nieuwe Ferrari GTC4Lusso binnenkort ook de turbogeblazen V8 (610 pk en 760 Nm) uit de California T!

Terwijl de begin dit jaar gewoon een bijgeschaafde FF verwachten kwam Ferrari naar het Autosalon van Genève met een volledig nieuw model. Zo kreeg de GTC4Lusso niet enkel een nieuwe naam en 30 pk extra, ook qua gadgets, technologie en rijhulpsystemen werd deze praktische vierzitter terug bijgebracht volgens de moderne waarden.

De 6.3-liter V12 was met 690 pk / 700 Nm de enige keuze die je had als je 270.000 wou achterlaten bij de Ferrari dealer, nu komt daar een V8 bij. De Rode Brigade uit Maranello koos natuurlijk voor de 3.9-liter V8 mét turbo’s die we ook al zagen in de 488 GTB’s en California T, gezien het Gran Turismo karakter van de GTC4Lusso T leunt deze voornamelijk tegen deze laatste aan. Nul-naar-honderd is voorbij in minder dan 3,5 seconden en de topsnelheid ligt op 320 km/u, iets minder performante waarden dan de grote broer maar nog steeds niets om jezelf over te moeten schamen..

Terwijl de V12 variant het doet met de intelligente vierwielaandrijving rekent de GTC4Lusso T enkel en alleen op de achterwielen, deze sturen ook mooi mee om de stabiliteit (hoge snelheid) en wendbaarheid (lage snelheid) te garanderen. Visuele verschillen tussen beide motoren zijn er op het eerste zicht niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...