Officieel: MINI Clubman John Cooper Works [231 pk / 350 Nm]

Officieel: MINI Clubman John Cooper Works [231 pk / 350 Nm]Ook de nieuwe zesdeurs MINI Clubman krijgt een extra sportieve John Cooper Works (JCW) versie!

De nieuwe MINI Clubman John Cooper Works combineert zijn praktische inborst en compacte eigenheid (beiden relatief gezien natuurlijk…), aangestrekt met een dynamische saus. Die saus is te herkennen aan een speciaal uitlaatsysteem, unieke kleurencombinaties, krachtige Brembo’s achter de blitse 18″ velgen en sportieve bumpers. Binnen heerst er een sportieve sfeer dankzij rode stiksels, leder/Alcantara en diverse accenten in het chroom of koolstofvezel.

Personalisatie en MINI zijn bijna twee synoniemen, dus ook bij de Clubman JCW mag je zo zot ver gaan als je het maar wil (en kan betalen). De bagageruimte blijft ongewijzigd en schommelt dus tussen de 360 liter en maximaal 1.250 liter.

Interessanter is de vermogenswinst (+39 pk) die deze MINI Clubman John Cooper Works meekrijgt, de 2.0-liter TwinPower Turbo benzinemotor is hier namelijk in staat om 231 pk en 350 Nm te genereren. Die vloeien in alle richtingen dankzij de standaard ALL4 vierwielaandrijving, hierdoor blijft alles ook ten alle tijden veilig. Een sprintje trekken tot 100 km/u is voorbij in 6,3 seconden en wanneer je 238 km/u bereikt zit je aan de topsnelheid. Een manuele zesbak is standaard maar wie wil kan ook de sportieve Steptronic achttrapsautomaat verkrijgen in zijn Clubman JCW.

De nieuwe MINI John Cooper Works Clubman is vanaf NU te bestellen bij je favoriete concessiehouder vanaf €36.650, de productie start in november.

Lees hier onze rijtest met de MINI Clubman!
Lees hier onze rijtest met de MINI Cooper John Cooper Works!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...