Officieel: Volvo V90 Cross Country (2017)

Officieel: Volvo V90 Cross Country (2017)Na de XC90 SUV, S90 berline en V90 break komt Volvo nu met een vierde telg binnen het luxesegment, de avontuurlijk V90 Cross Country! Update 16/11: Belgische prijzen!

Belgische prijs Volvo V90 Cross Country: vanaf €52.800!

Al meer dan 20 jaar is Volvo dé connaisseur inzake avontuurlijke wagens nog voor de hype rond SUV’s écht losbarstte. Het begon allemaal met de V70 XC en erna de XC70 (Cross Country), het succes zorgde er zelfs voor dat we nu een soortgelijke afgeleide hebben met de V60 Cross Country en S60 Cross Country! Volvo wil de wereldwijde sterke vraag naar dergelijke modellen niet ontgoochelen komt dus met een V90 Cross Country ten tonele, iets dat wel duidelijk was na de prototypes.

Elegant, praktisch(er) en avontuurlijk, zo omschrijven de Zweden hun nieuwe V90 Cross Country. Klassieke marketingspraat die je bij heel veel modellen kan plaatsen maar ergens zit er hier wel een grote brok waarheid verscholen. Verdergaand op de praktische ingesteldheid van de nieuwe Volvo V90 met extra bescherming (uit plastiek) rondom, standaard vierwielaandrijving en méér bodemvrijheid (+6,5 cm – totaal van 21,8 cm) moet de V90 Cross Country heelhuids door diverse types van onverharde ondergrond krijgen. In het (super)stedelijke Vlaanderen misschien geen must have, in het Hoge Noorden (of de Ardennen) bewijzen dergelijke varianten direct hun nut.

Het motorengamma van de V90 Cross Country bestaat uit dezelfde 2.0-liter viercilinder motoren als de gewone V90. Dat betekent dat je kunt kiezen voor een diesel met 150 pk (D3), 190 pk (D4) en 235 pk (D5). De benzinemotoren zijn 254 pk en 320 pk sterk (respectievelijk de T5 en de T6).

De productie van de V90 Cross Country werd logischerwijs toegewezen aan de fabriek van Torslanda in Zweden en start in de aankomende herfst. We verwachten deze avontuurlijk Zweed begin volgend jaar in België, vermoedelijk al tegen het Autosalon van Brussel! Prijzen zijn er nog niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...