Video: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio is de snelste op de Nurburgring

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2015Essentieel van marketingwaarde, de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kroont zich tot koning van de fabelachtige Nürburgring met een rondetijd van 7 minuten en 32 seconden.. De Porsche Panamera zal het geweten hebben!

Behalve voor tijdens cafépraat stellen rondetijden op de ‘Ring niet bijzonder veel voor in het dagdagelijkse leven, marketingtechnisch leeft die chrono de laatste jaren steeds meer en meer bij de autoconstructeurs. Voornamelijk in Duitsland laten ze zich niet graag intimideren op hun eigenste Groene Hel, zo manifesteerde de gloednieuwe Porsche Panamera Turbo zich direct een bijzonder straffe rondetijd. Maar dat was buiten de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio gerekend, deze keer voorzien van de achttraps ZF automaat. Resultaat: zeven seconden sneller en daarmee mag de blitse Italiaan zich (voor even?) terecht tot snelste berline kronen met zijn 2.9-liter V6 met 510 pk!

Lees hier onze korte rijtest met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio is de snelste op de Nurburgring"

  1. Wolf 13-09-2016 om 20:54

    Gaat echt vreselijk hard en was hem toch bijna kwijt (op 1/3 van de ronde)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...