Teaser: SsangYong LIV-2 SUV Concept (2016)

Teaser: SsangYong LIV-2 SUV Concept (2016)Ssangyong komt binnenkort met een grote SUV – lees: Rexton opvolger! – en presenteert daarom een LIV-2 Concept op het aankomende Autosalon van Parijs!

Het Zuid-Koreaanse Ssangyong investeerde recentelijk veel tijd en (financiële) energie in de Korando, Tivoli en XLV. Deze compacte SUV”s / crossovers doen het van nature goed in Europa en kunnen het relatief onbekende merk helpen aan een stevige groei. Nu richten ze toch hun pijlen op een grotere SUV en zullen in Parijs alvast een designstudie presenteren, iets wat ze bij Ssangyong goed hebben afgekeken van hun Europese collega’s.

De SsangYong LIV-2 – Limitless Interface Vehicle – is het laatste prototype voor de aankomende Y400 (interne code) die volgend jaar op de markt komt. In deze doorontwikkeling van de LIV-1 Concept, die eerder op het autosalon van Seoel getoond werd, is de designtaal van de wagen verder uitgewerkt en komt ook het concept van ‘Dignified Motion’ beter tot uiting.

Mooie woorden zonder iets te zeggen, gelukkig geven ze ook wat technische details. Zo is er een duidelijke toekomst voor de eigenste (EURO6) 2.2-liter turbodieselmotor die zowel krachtig als zuinig zal zijn, daarnaast komt er ook een gloednieuwe 2.0-liter GDi benzinemotor.

Het productiemodel van de LIV-2 Concept zal normaliter het formaat aannemen van de huidige Rexton W. Dankzij geavanceerde technologieën, een hoog veiligheidsniveau en modern interieur met hightech communicatiesystemen moet deze grote SUV een succes worden.

Lees hier onze rijtest met de Ssangyong Rexton W (2013)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...