Facelift Ferrari F12 Berlinetta (“F12M”) krijgt 800 pk in 2017

Spyshots: Ferrari F12 Berlinetta facelift 2015De Ferrari F12Berlinetta is op de markt sinds medio 2012, de langverwachte facelift zal volgend jaar staan pronken op het Autosalon van Genève. 

De Ferrari F12 Berlinetta – officieel zonder spatie – werd als opvolger voor de 599 GTB Fiorano gepresenteerd op het Autosalon van Genève in 2012 en belichaamt de ideale Gran Tourer aldus de Italianen uit Modena. Bijzonder krachtig dankzij de 6.3-liter V12 met 730 pk, bijzonder mooi dankzij de innige samenwerking tussen het Ferrari Styling Centre en Pininfarina .. en bijzonder duur met een Belgische vanafprijs van €275.000! Onder meer wielerheld Tom Boonen heeft er eentje in zijn garage staan..

Eerder dit jaar kregen we nog een hardcore F12tdf afgeleide en vroeger passeerden er al heel wat speciale versies zoals de F12 TRS, F12 SP America, F12 F60 America en Touring Berlinetta Lusso. Maar nu maakt Ferrari zich op voor een deugddoende opfrisbeurt voor de F12 Berlinetta begin volgend jaar, traditiegetrouw naar aanleiding van het Autosalon in Genève begin maart.

Vanuit een zeer betrouwbare bron kwamen alvast wat technische details naar boven. Zo groeit de potente twaalfcilinder zowel qua inhoud (6.5-liter) als vermogen (800 pk!). Keerzijde van de medaille is dat de F12 M – M van Modificato, officiële naamgeving nog niet gekend – de allerlaatste puur atmosferische V12 Ferrari zal zijn. Daarna opteren de Italianen voor hybridehulp zoals bij de LaFerrari.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...