Preview: Audi A5 Sportback (2017)

Preview: Audi A5 Sportback (2017)Na de voorstelling van de nieuwe Audi A5 Coupé – en sportieve S5 afgeleide – kijken we al even vooruit naar de aankomende A5 Sportback.

Bij de lokale Audi concessiehouder staat er nu een nieuwe A4 Berline en A4 Avant te blinken, binnenkort krijgt deze het gezelschap van een A5 Coupé. Ook van deze nieuwe generatie zal de premium autoconstructeur uit Ingolstadt terug met een vierdeursvariant naar buiten komen. Met een extra portie stijl en design weet deze A5 Sportback voldoende verschil te creëren met zijn broers, iets wat de Belgische consument best weet te appreciëren gezien de goede verkoopcijfers.

De nieuwe Audi A5 Sportback verwachten we zeer binnenkort, misschien zelfs al op het Autosalon van Parijs begin oktober! Deze gaat natuurlijk verder op de ingeslagen weg van de A5 Coupé’s. Reken dus maar op een iets grotere koetswerkbouw met een ruimer interieur, gewichtsbesparing dankzij exotische materialen en het hightech interieur met een digitaal dashboard. Onder de motorkap verwachten een resem bekende vier- en zescilinders met een S5 Sportback als topmodel. Of Audi het nu wél aandurft om met een RS5 Sportback naar buiten te komen moet de toekomst uitwijzen..

Lees hier onze rijtest + video met de huidige Audi A5 Sportback 2.0 TDI!

Preview: Audi A5 Sportback (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...