Officieel: Kia Rio (2016)

Officieel: Kia Rio (2016)Kia steekt de compacte Rio volledig in het nieuw!

Voor de Koreanen speelt de Rio in het B-segment een niet onbelangrijke rol, zo werden er in 2015 alleen al 500.000 exemplaren verkocht. Een vierde generatie moet een vervolg breien aan die mooie cijfers, op het aanstaande Autosalon van Parijs (begin oktober) krijgt de nieuwe Rio zijn wereldpremière en tegen 2017 moet hij bij de dealers staan.

Designmatig speelt Kia het behoorlijk veilig met een logische evolutie, met een bredere en langere koetswerkbouw krijgen we een grotere binnenruimte. Daar vinden we een nieuw dashboard dat meer op de bestuurder gericht is, ook zijn er veel minder bedieningselementen terug te vinden. Die functies werden mooi gegroepeerd in het fijne infotainmentsysteem. De koffer slikt 288 liter tot maximaal 974 liter met de achterbank plat!

De nieuwe 1.0-liter driecilinder uit de nieuwe Kia Cee’d maakt hier eveneens zijn opwachting met 100 pk of 120 pk naast een 1.25-liter (85 pk) en 1.4-liter (100 pk) benzinemotoren. Dieselrijders hebben minder keuze, opnieuw zijn ze aangewezen op de 1.4-liter CRDi met 70 pk of 90 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...