Ferrari bouwt nog een LaFerrari

Video: Ferrari LaFerrari doet een regenachtig Spa-FrancorchampsEen 500ste LaFerrari zal gebouwd én verkocht worden ten voordele van de slachtoffers van de Italiaanse aardbeving van laatstleden!

Midden-Italië werd eind augustus 2016 opgeschrikt door een serieuze aardbeving, meer dan 300 mensen lieten het leven en de regio werd herschapen tot een reusachtige puinhoop. Voor een snelle wederopbouw en de noodhulp te bekostigen werd het idee gelanceerd om nog een exemplaar te bouwen van de gelimiteerde – en zeer begeerde – LaFerrari. Gezien ze zich in Maranello klaarmaken voor de bouw van de dakloze LaFerrari Aperta lijkt het technisch niet zo’n grote moeite om nog vlug één coupé in elkaar te schroeven, al was het maar om als meest iconische merk uit Italië de getroffen regio te steunen.

In de voorbije jaren werden er slechts 499 exemplaren gebouwd van de Ferrari LaFerrari die het stokje overneemt van de legendarische Enzo als showcasemodel. Voor ongeveer 1 à 1,4 miljoen euro had je indertijd de mogelijkheid om een LaFerrari bestelbon te tekenen, toch wanneer de lokale dealer jou op de A+ lijst had staan.

In Amerika ging vorige maand een LaFerrari “occasie” over de toonbank voor meer dan 4 miljoen dollar! We verwachten dan ook dat de 500ste – en nog steeds 963 pk sterke – LaFerrari een hoop miljoenen zal opbrengen voor de natuurrampslachtoffers. In 2004 werd er een 400ste (399+1) Ferrari Enzo gebouwd voor de toenmalige Paus Johannes Paulus II die deze verkocht (6 miljoen euro!) ter voordele van de tsunami slachtoffers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...