Officieel: Mercedes-AMG GLC43 Coupe [367 pk / 520 Nm]

Officieel: Mercedes-AMG GLC43 Coupé [367 pk / 520 Nm]Voor een rasechte GLC63 Coupé is het nog wat te vroeg, gelukkig presenteert Das Haus op het Autosalon een waardige zoethouder: de Mercedes-AMG GLC43 Coupé!

Na de onthulling van de nieuwe GLC-Klasse als opvolger voor de GLK was het uitkijken of Mercedes de eeuwige concurrent uit München ging volgen in het maken van een sportieve Coupé afgeleide. Niet dat zo’n dergelijke uitvoering zoveel meerwaarde beidt maar omdat premiumklanten daar toch naar op zoek naar zijn. Enter de Mercedes GLC Coupé die daarmee zijn grote GLE broer volgt met een soortgelijke GLE Coupé uitvoering!

Momenteel bestaat het aanbod van de GLC Coupé uit een krachtige 250 benzinemotor en twee diesels (220d en 250d), steeds in combinatie met 4MATIC vierwielaandrijving. We hadden al een lichtblauw vermoeden dat er hier (ook) op een dag een AMG variant zou bijkomen, eind dit jaar zal dat alvast gebeuren in de vorm van een GLC43 AMG. Nog niet the real deal zoals de C63’s – de GLC en C-Klasse delen heel wat technische elementen – maar zeker geen zwak broertje!

Net zoals bij de 43 AMG soortgenoten rekent de Mercedes-AMG GLC43 Coupé op de krachtige 3.0-liter V6 met twee turbo’s, goed voor 367 pk en 520 Nm. De 4MATIC vierwielaandrijving blijft hier trouw op post al werd de afstelling wat aangepast gezien de sportieve inborst, standaard vloeit er 69% van het vermogen naar de achteras. De negentraps 9G-Tronic sportautomaat moet dat allemaal in goede banen leiden.

Sprinten aan het stoplicht kan deze GLC Coupé topper behoorlijk goed, in minder dan 5 seconden (4,8 om precies te zijn) zit je alreeds aan 100 km/u en bij de gekende 250 km/u heb je de topsnelheid bereikt. Met een SUV ga je normaliter het bos in maar deze Mercedes-AMG GLC43 Coupé vertoeft het liefst op (strak) asfalt waar de dynamische rijhulpsystemen hun beste beentje voorzetten om behoorlijk vlot te kunnen sturen.

Visueel (exterieur/interieur) werd deze sportieve SUV Coupé – anno 2016 kan er veel – natuurlijk ook aangedikt om het stevige vermogen te kunnen verantwoorden in het straatbeeld. Dat gebeurde met een agressievere grille, blitse 20″/21″ velgen, veel chroom, alcantara, koolstofvezel en contracterende (rode) accenten. Net zoals bij elke nieuwe Mercedes kan je zelf veel personaliseren!

Begin oktober haalt Mercedes het doek van de GLC43 4MATIC Coupé, eind dit jaar zou hij alreeds bij de dealers staan. We weten dus alvast één van de sterren van het aankomende Autosalon van Brussel bij Mercedes! De BMW X4 M40i krijgt hiermee eindelijk ook een waardige concurrent!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...