Toekomstige Audi A9 e-tron richt zijn pijlen op de Tesla Model S

Audi Prologue Avant concept 2015Audi wil de volgende jaren sterk inzitten op elektrische wagens. Een nieuw A9 e-tron topmodel moet zich perfect te kunnen meten met de huidige sterkhouders.

Momenteel maken de geringde Duitsers uit Ingolstadt hard werk van de Q6 e-tron, een volledig elektrische SUV die hier in Brussel gebouwd zal worden ter vervanging van de A1. De gloednieuwe Q6 rekent op drie elektromotoren die meer dan 400 pk genereren terwijl het rijbereik in de praktijk tegen de 500 km moet liggen.

Tegelijk denken ze al even vooruit en gaan ze na of er nog plaats is voor een nieuw vlaggenschip boven de huidige A8 limousine, logischerwijs de A9 genoemd. Met de elektrische e-tron aandrijving moet deze minstens evengoed kunnen doen als de Tesla Model S qua prijs, vermogen en rijbereik, momenteel toch dé referentie in dit segment. Hippe gadgets zoals autonoom rijden, updates, supersnel opladen, … mogen we ook wel verwachten.

Snel naar de lokale Audi dealer lopen is nog niet nodig, we verwachten de A9 e-tron (als deze er écht gaat komen) tegen 2020!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...