Spyshots: Bentley Bentayga 4.0 V8 Diesel (2017)

Spyshots: Bentley Bentayga 4.0 Diesel (2017)Naast de kolossale W12 voorziet Bentley binnenkort ook een krachtige dieselmotor (uit de SQ7) voor de luxueuze Bentagya.

Naar uiterlijke verschillen moet je niet lang zoeken, verder dan andere uitlaatstukken kwamen we ook niet bij onderstaande prototypes die lustig testkilometers verzamelden in de laatste weken. Het grote verschil zit namelijk goed weggestoken onder de grote motorkap, hier ligt er een 4.0-liter V8 dieselmotor die we ook al zagen bij de Audi SQ7. De Bentayga was de eerste SUV van Bentley en nu ziet het er naar uit dat hij ook de eerste diesel in de geschiedenis van de sportwagenbouwer uit Crewe zal worden.

In de SQ7 levert de krachtige achtcilinder een stevige 435 pk en 900 Nm, we gaan er vanuit dat Bentley nog wat meer vermogen zal voorzien voor de Bentayga Diesel. De onthulling zal plaatsvinden op het aankomende Autosalon van Parijs begin oktober!

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga 6.0-liter TFSI W12

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...