Officieel: Hyundai i10 facelift (2016)

Officieel: Hyundai i10 facelift (2016)De Hyundai i10 krijgt een deugddoende facelift om zich te wapenen tegen de sterke concurrentie in dit segment!

De Hyundai i10 werd gelanceerd in 2008 en op bijna acht jaar werden er maar liefst 670.000 exemplaren verkocht, voornamelijk in Europa gezien de puike afwerkingskwaliteit, compacte voorkomen en scherpe prijs. De tweede generatie zag het daglicht eind 2013 en voegde er een karaktervol uiterlijk, stevige uitrusting en (relatief gezien) een hoop binnenruimte aan toe. De concurrentie zit natuurlijk niet stil waardoor Hyundai de i10 een kleine opfriskuur schenkt naar aanleiding van het Autosalon van Parijs begin oktober!

Aan de buitenzijde valt de nieuwe “Cascading” grille direct op, ook de aankomende i30 zal deze meekrijgen en een nieuwe wind doen waaien in de designlijn van de Koreanen. Een rond setje LED dagrijlichten krijgt de i10, net zoals wat aangescherpte bumpers. Wie écht goed kijkt ziet (licht) gewijzigde achterlichten en een nieuw mistlist weggewerkt in de subtiele spoiler bovenaan. In de personalisatiecatalogus staan er vanaf nu eveneens nieuwe 14″ velgen!

Het interieur blijft zo goed als behouden met de verwelkoming van nieuwe technologie en veiligheidssystemen zoals een vernieuwd 7″ infotainmentsyteem mét Apple Carplay / Android Auto én frontale botswaarschuwing en Lane Departure Warning. In de koffer past nog steeds 252 liter bagage.

Het motorengamma van de Hyundai i10 blijft leunen op twee beproefde atmosferische viercilinder benzinemotoren, namelijk een 1.0-liter (66 pk) en 1.25-liter (85 pk). Beiden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of optioneel een viertraps automaat. De efficiënte BlueDrive variant onderging enkele gerichte aanpassing om nog zuiniger voor de dag te komen. Fabrieksaf kan je de i10 nog steeds krijgen met een 1.0-liter LPG motor. Van de moderne 1.0-liter turbo driecilinder die ondermeer in de i20 zit is (momenteel) nog geen spoor..

Na de wereldpremière in Parijs is het nog even wachten, vermoedelijk krijgt de Belgische markt de vernieuwde i10 pas te zien op ons eigenste Autosalon van Brussel in januari. Nieuwe prijzen zijn er op dit moment nog niet maar zullen ongetwijfeld in de lijn liggen van het huidige aanbod!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...