Over & out voor de BMW Z4 Roadster!

Test BMW Z4 sDrive18iHet allerlaatste exemplaar van BMW’s compacte cabrio, de Z4 Roadster (E89), werd 22 augustus gebouwd .. en een opvolger (Z5?) is niet voor direct!

Tussen 2009 en 2016 werden er maar liefst 115.000 BMW Z4’s gebouwd van de laatste generatie in de fabriek van Regensburg. Daar voelde ze de bui al hangen gezien de mindere verkoopcijfers, München trekt nu de stekker uit het project en is het afwachten tot er een opvolger zich aanbiedt. Dat zou de langverwachte BMW Z5 zijn die in samenwerking met Toyota in ontwikkeling is. De hardtop zou hier verdwijnen ten voordele van een stoffen variant..

Als knallend afscheid van deze fijnsturende roadster is het allerlaatste exemplaar een 340 pk sterke sDrive35is zescilinder, gespoten in het opzichtige Valencia Orange koetswerkkleur. Rest in Peace Z4!

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive18i!
Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive20i!
Lees hier onze rijtest + video met de BMW Z4 sDrive35is!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...