Spyshots: Alfa Romeo Giulia Veloce (2016)

Spyshots: Alfa Romeo Giulia Veloce (2016)Tussen het reguliere gamma en de Quadrifoglio topversie krijgen we binnenkort een nieuwe Veloce variant van de Alfa Romeo Giulia die zich zowel qua vermogen als uitstraling op een sportieve manier weet te onderscheiden.

Wie nu bij de lokale Alfa Romeo dealer gaat onderhandelen omtrent die prachtige D-segment berline is aangewezen op een 2.2-liter turbodiesel met een vermogen tussen de 136 en 180 pk. Verkies je de Giulia met een benzinemotor en heb je wat geduld (deze wagens komen pas later) kan je misschien wel al die 2.0-liter bestellen met 200 pk! Wie het leven van de Duitsers écht zuur wil maken kiest natuurlijk de 510 pk sterke Giulia Quadrifoglio maar dat is voor velen net een (financiële) brug te ver..

Met een uitbreiding van het huidige motorenaanbod kan Alfa Romeo mooi dat gat opvullen tussen beide versies. Naast het Giulia en Giulia Super uitrustingniveau zouden we op het aankomende Autosalon van Parijs alreeds een Giulia Veloce krijgen die 210 pk voorziet in dieselvorm en 280 pk aan benzinezijde.

Visueel zou deze Veloce lichtelijk anders voor de dag komen met andere bumpers, een nieuwe grille en een dubbele uitlaat achteraan die mooi centraal ingewerkt zit. Binnenin verwachten we ook een “wat duidelijkere sportieve” uitstraling.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...