Poll: Bentley Bentayga vs Range Rover SVAutobiography

Poll: Bentley Bentayga vs Range Rover SVAutobiographyMet de Bentayga lanceerde Bentley het segment van de superluxueuze én extreem kostbare SUV’s, de enige concurrent hiervoor vinden we eveneens in Engeland bij de Range Rover SVAutobiography. Maar welke geniet jouw voorkeur?

Recentelijk kropen we zelf achter het perfect afgewerkte stuurwiel van de Bentley Bentayga en mochten we genieten van deze extreme vorm van luxe, weelde en comfort. Opmerkelijk genoeg kwam deze kolossale Brit ook behoorlijk dynamisch voor de dag terwijl hij offroad niet door de mand viel, een mooie prestatie van de Britse sportwagenbouwer uit Crewe. Motorisch rekent deze eerste SUV van Bentley op de bestaande 6.0-liter W12 met meer dan 600 pk. Met de vanafprijs van 215.000 euro – en dan moet je nog door de optielijst – is de Bentayga wel niet voor iedereen weggelegd..

Als dat torenhoge prijskaartje een probleem vormt kan je misschien eens gaan kijken bij Land Rover. Hier kan je voor slechts 180.000 euro een SVAutobiography topuitvoering verkrijgen! Dan zit er wel slechts een 211 pk sterke TDV6 onder de motorkap, vanaf 201.600 mag je rekenen op die heerlijke 5.0-liter V8 met 550 pk. Qua luxe en weelde heb je hier niets te klagen en de buitenafmetingen komen – net zoals in de Bentley – dicht in de buurt van een zeecontainer.

Kiezen is verliezen, dat weten we intussen al. Maar of je nu kiest voor de prestigieuze Bentley of superieure Range Rover SVAutobiography, veel heb je niet te kort in het leven.. AutoCar deed te test voor ons maar welke Brit geniet jouw voorkeur?

Bentley Bentayga vs Range Rover SVAutobiography

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...