Officieel: Citroen Cxperience Concept

Officieel: Citroën Cxperience ConceptHint Citroën met dit Cxperience Concept naar een nieuw vlaggenschip als opvolger voor de C6?

Citroën heeft een puike reputatie als het aankomt op het bouwen van knappe concepten met als meest geniale wapenfeit ongetwijfeld de Citroen GT! Ook de hippe C4 Cactus verscheen eerst als concept en kwam erna bijna in identieke vorm op de markt, kwestie van direct de lat/hoop hoog te leggen voor deze Cxperience Concept.

Binnenkort start het Autosalon van Parijs en als Franse autoconstructeur is Citroën het zichzelf natuurlijk verplicht om groots uit te pakken, dat is ongetwijfeld dé bestaansreden van deze Cxperience. Blitse 22″ velgen, hoekige vormen, stoere deuren en een minimalistisch interieur mét hightech insteek, meer moet het soms niet zijn.

Onder de motorkap ligt er (theoretisch) een plug-in hybride configuratie waarbij een benzinemotor van ongeveer 150 à 200 pk de hulp krijgt van een compacte elektrische hulpbron (107 pk). Gecombineerd krijgt de Citroën Cxperience ongeveer 300 pk ter beschikking in combinatie met een achttraps automaat en achterwielaandrijving. Zuiver elektrisch geraak je hiermee tot 60 km ver en na een laadbeurt van 4u30 aan een regulier stopcontact is de batterij volledig opgeladen.

Gezien de sterke focus op (compacte) stadswagens is het afwachten geblazen of Citroën effectief van plan is om een nieuw vlaggenschip te bouwen. Vroeger was die rol weggelegd voor de C6 Berline maar intussen hebben de Fransen ook een premium submerk..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...