Officieel: Suzuki S-Cross facelift (2016)

Officieel: Suzuki SX4 S-Cross facelift (2016)Suzuki schenkt de S-Cross een aangepaste voorzijde, een kwalitatiever interieur, nieuwe Boosterjet motoren én (eindelijk) een zestraps automaat!

De S-Cross – voorheen nog met SX4 in de benaming – doet het goed en Suzuki wil dat ook nog een tijdje zo houden, vandaar dat er een kleine doch ingrijpende update werd doorgevoerd. Die kan je perfect zien aan de voorzijde want daar hebben we nu een volledig nieuwe grille, bumpers, motorkap en Xenon verlichting. Achteraan werd er voor LED’s verkozen. Een geoefend oog merkt ongetwijfeld direct op dat de banden nu iets breder zijn!

Personalisatie is nog steeds hét toverwoord dus kregen de aluminium velgen een nieuwe look, met de toevoeging van vier nieuwe koetswerkkleuren – Canyon Brown, Sphere Blue, Energetic Red en Mineral Grey – zijn er nu negen verschillende mogelijkheden voorhanden.

Het interieur werd natuurlijk ook onder handen genomen. Zo is er een nieuwe patroon voor de zetelbekleding en vallen de tellers beter op met hun gewijzigde kleur / indeling. Diverse materialen zijn ook beter dan ooit wat het interieur toch een meer Europees sfeertje moet geven dan voordien. Nieuwkomer – voor de topversies – is een adaptieve cruise control én vervangt Suzuki de CVT transmissie met een zestraps automaat!

Onder de motorkap vinden we ook heel wat nieuwheden, namelijk een compacte 1.0-liter Boosterjet benzinemotor (oa uit de Baleno) én een 1.4-liter Boosterjet benzinemotor (oa uit de Vitara S). Dieselen kan nog steeds met de 1.6-liter DDiS viercilinder diesel.

De prijzen van de vernieuwde Suzuki S-Cross starten bij €18.999 (1.0 GL) en lopen door tot €31.299 (1.6 DDiS GLX AT 4×4). Hem ontdekken bij de lokale dealer is reeds mogelijk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...