Officieel: Range Rover Sport (MY17 update) – inclusief viercilinder!

Range Rover Sport MY17 update komt met viercilinder!De luxueuze Range Rover Sport wordt opnieuw wat bijgeschaafd, opmerkelijk is de introductie van de 2.0-liter Ingenium viercilinder diesel met 240 pk / 500 Nm.

Tot voor kort was de knappe Range Rover Sport enkel te verkrijgen met krachtige V6’en en V8’s maar dat is vandaag de dag niet meer te houden gezien de strenge uitstootnormen die Europa de autoconstructeurs oplegt. Daardoor nemen we nu afscheid van de 3.0 liter TDV6 en verwelkomen we de tweeliter SD4 diesel uit de rest van het Jaguar-Land Rover gamma.

Deze viercilinder – het klinkt nog raar – levert in de Range Rover Sport MY17 240 pk en 500 Nm wat 19 pk en 100 Nm minder is dan zijn voorganger. Gelukkig zakt het verbruik en de CO2 uitstoot wel stevig tot 6,4 liter per 100 km en 164 g/km! De vierwielaandrijving en achttraps automaat blijven gelukkig wel op post. Qua prestatiecijfers heb je ook niets te klagen met 0-100 in 8,3 seconden en een topsnelheid van 207 km/u. Deze nieuwe motorisatie is nu te bestellen in het dealernet met een vanafprijs van €63.200!

Behalve een nieuwe motorisatie krijgt de Range Rover Sport MY17 (Model Year 2017 update) een nieuw inControl Touch Pro-infotainmentsysteem dat groter is dan voordien en vlotter/beter overweg kan met navigatie, multimedia en connectiviteit! Een ander systeem dat hier ook debuteert is Advanced Tow Assist waarmee het manoeuvreren met een grote aanhanger een stuk makkelijker zou moeten worden aldus de Britten! Met Low Traction Launch vertrek je dan weer een pak vlotter met weinig tractie vanuit stilstand op een moeilijke ondergrond.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...