Officieel: McLaren 688 MSO HS [688 pk / 700 Nm]

Officieel: McLaren 688 MSO HS [688 pk / 700 Nm]McLaren komt met de 688 MSO HS opnieuw met een gelimiteerde HS (High Sport) uitvoering, ditmaal op basis van de alreeds zéér straffe 675LT!

Slechts 500 exemplaren van de 675LT Coupé werden er aangekondigd door McLaren maar daarmee bleven er heel heleboel (goede) klanten van de Britse sportwagenbouwer in de kou staan. Om die toch opnieuw gelukkig te maken kregen we nog 500 stuks van een dakloze 675LT Spider uitvoering die ook allemaal zeer vlot een nieuwe eigenaar vonden. Het prijskaartje dat tegen de 400.000 euro hurkte vormde geen probleem, de straffe prestatiecijfers zeiden voldoende!

Maar net zoals bij de eerste MP4-12C komt er nu opnieuw een HS uitvoering die volledig het werk is van de MSO afdeling (McLaren Special Operations). Aan de buitenzijde werd er een enorme spoiler geïnstalleerd die overgenomen werd van de GT3 racevariant voor extra downforce, net zoals de extra vleugeltjes hier en daar. Allemaal in het koolstofvezel natuurlijk om een gewichtsbesparing van 40 kg te bekomen!

Dat dieet is ook te danken aan een lichtere voorruit, motorafdekplaat en een titanium uitlaatsysteem. Binnenin de 688 MSO HS werden er kilo’s bespaard door het veelvoudig gebruik van alcantara (ipv leder) en lichtere stoelen met koofstofvezel. Ook de aircobediening zit op een andere plaats!

Slechts 25 stuks van deze gelimiteerde MSO High Sport versie zullen er geproduceerd worden, zoals dat hoort anno 2016 is deze special edition natuurlijk al lang uitverkocht bij de presentatie ervan. Een prijskaartje werd ook niet meegegeven maar is dus niet meer van belang. Wel handig om te weten is dat deze McLaren de 3.8-liter V8 meekrijgt die voor de gelegenheid opgevoerd werd tot 688 pk (+13 pk ivm 675LT) en 700 Nm!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...