Officieel: Lamborghini Centenario Roadster LP770-4

Officieel: Lamborghini Centenario Roadster LP770-4Na de twintig exemplaren van de Coupé komen er nu nog eens evenveel Lamborghini Centenario Roadster’s!

De Lamborghini Centenario is onderhuids gebaseerd op de populaire Aventador en is een eerbetoon aan de geboortedatum van Meneer Lamborghini himself in 1916! Op het Autosalon van Genève stond deze 770 pk sterke Italiaan reeds te pronken met in coupé-uitvoering, slechts 20 Centenario’s zouden er gebouwd worden met een prijskaartje van boven de 2,2 miljoen euro! Zoals dat hoort bij exclusieve special editions worden deze op voorhand te koop aangeboden aan de beste klanten, nu nog een exemplaar op de kop tikken zal dus niet meer lukken..

Ook voor de Centenario Roadster hoef je nu niet meer naar Lamborghini Belgium te hollen, ook alle 20 stuks van het dakloze eerbetoon aan de oprichter zijn reeds gereserveerd. Een prijskaartje werd hier niet meegeven, we vermoeden dat het in dezelfde grootorde zal liggen. De 6.5-liter V12 levert ook nog steeds dezelfde puike prestaties, namelijk een 0-100 km/u sprint in 2,9 seconden en een topsnelheid die boven de 330 km/u ligt.

Behalve het ontbreken van een vaste dakconstructie – always open dus! – mag de Lamborghini Centenario Roadster met nog enkele nieuwigheden uitpakken. Zo ligt het maximaal toerenbereik nu op 8.600 tr/min wat voor een nog betere soundtrack moet zorgen, krijg je een unieke grijstint (andere kleuren op aanvraag) en sturen de achterwielen mee wat de wendbaarheid met deze exclusieve hypercar moet verhogen.

Nu hopen dat we er ooit eentje tegenkomen in België!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...