Volvo en Uber gaan samen autonoom rijdende wagens ontwikkelen

Volvo en Uber gaan samen autonoom rijdende wagens ontwikkelenDe Zweedse autoconstructeur en het Amerikaanse Uber leggen samen 300 miljoen dollar op tafel voor de ontwikkeling van autonoom rijdende wagens!

Meer dan een miljoen slachtoffers maakt het verkeer op jaarbasis en daar wil Volvo, dé veiligheidsgoeroe bij uitstek, werk van maken. Stap voor stap worden hun wagens op verschillende manieren veiliger, tegen 2020 willen ze in geen enkel ongeval meer betrokken zijn. Zelfrijdende wagens zijn een goede stap in die richting, dienstverlener Uber wil de autonoom rijdende wagens dan weer voornamelijk inzetten als veilige taxidienst voor hun cliënteel.

Met een gemeenschappelijk ontwikkelingsbudget van 300 miljoen dollar investeren Volvo en Uber dus in een mooie – en vooral veilige – toekomst, de testvoertuigen zullen op het SPA platform staan welke ook gebruikt worden voor de XC90, S90 en V90. Zowel Uber als Volvo hebben dan wel hun eigen strategie, visie en software voor dit project maar gaan er prat op dat ze de opgedane kennis zullen delen met elkaar om zo tot een (zo goed als) foutloos geheel te komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...