Spyshots: BMW 3-Reeks Berline (2018)

Spyshots: BMW 3-Reeks Berline (2018)Nu de marketingdienst zich mag bezighouden met de lancering van de nieuwe 5-Reeks kan het ontwikkelingsteam zich volledig toespitsen op een gloednieuwe generatie 3-Reeks. Grootste doelstellingen voor de Dreier: nog meer sportiviteit, hightech gadgets en een modern interieur!

De BMW 3-Reeks is vandaag nog steeds de meest scherpsturende D-segmenter die je op de kop kan tikken, toch komt de concurrentie wel heel dicht bij en om die historische positie te blijven claimen zal BMW alles uit de kast moeten halen. Dat doen ze ongetwijfeld, zo getuige de eerste (goed gecamoufleerde) prototypes die testkilometers verslinden op de Nürburgring.

Inzake interieurdesign moet BMW intussen wel zichtbaar onderdoen voor pakweg een C-Klasse en de A4, daarom verwachten hier ook wel veel. Dromen van een volledig digitaal dashboard zoals in de 7-Reeks is misschien een burg te ver voor de basistrim, optioneel zal het sowieso te verkrijgen zijn. Nog prachtige innovaties zouden gesture control (handelingen activeren op basis van handgebaren), (semi) autonoom rijden, zelf parkeren, hightech iDrive schermen, .. kunnen zijn.

BMW verloor recentelijk de #1 positie aan de eeuwige concurrent uit Stuttgart, met de aankomende 5-Reeks willen ze die plek per direct terug gaan bekampen. Toch zal voornamelijk de nieuwe 3-Reeks familie (vermoedelijk in 2018) van vitaal belang zijn voor die symbolische positie, München weet wat het moet doen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...