Video: Jon Olsson neemt ons mee op Ascari trackday

Video: Jon Olsson neemt ons mee op Ascari trackdayOnze favoriete Zweed, JonMr Living the GoodlifeOlsson neemt ons mee met een BAC Mono op het racecircuit van Ascari.

Officieel is Jon een professionele skiër maar wegens rugproblemen liggen de wintersportactiviteiten op een laag pitje. Daarom koos de Zweed er begrijpelijk voor om de zonnige zomer door te brengen in Monaco – met zijn beeldschone vriend Janni Deler, dat terzijde – en de conditie goed te onderhouden. Daarnaast is er ook nog tijd om volgs – video blogs – te maken die je allemaal goed kan meevolgen via Youtube, in aflevering #116 neemt hij ons mee richting het circuit van Ascari waar ze zich vergrijpen aan diverse racebolides met als absolute topper de BAC Mono.

BAC – Briggs Automotive Company – bouwt deze sportieve eenzitter sinds 2011 met een 2.3-liter viercilinder van Cosworth onder de motorkap, goed voor 285 pk en 280 Nm .. in combinatie met een leeggewicht van slechts 540 kg! Nul-naar-honderd vliegt voorbij in minder dan 3 seconden en een topsnelheid van 275 km/u zou haalbaar moeten zijn met enige stuurmanskunst. Die heb je ook nodig op de 5,4 km lange – technisch – omloop van het Spaanse Ascari Race Resort met zijn 26 vlotte bochten.

Zelf achter het F1-geïnspireerde racewiel van zo’n BAC Mono – kostprijs: minstens €125.000 – kruipen kan hier, het circuit heeft zelf ook een royaal aanbod aan leuke wagens om je een dag goed te kunnen amuseren..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...