Valentino Balboni bouwt uitlaatsysteem voor Aventador SV

Valentino Balboni bouwt uitlaatsysteem voor Aventador SVNiemand minder dan Valentino Balboni, dé iconische testpiloot, komt met een uitlaatsysteem op de markt voor de Lamborghini Aventador LP750-4 SV‘s!

Na een bijzonder aangename carrière van meer dan 40 jaar bij Lamborghini als testpiloot – en hij daardoor 80% van alle gebouwde Lambo’s wist te rijden – ging Valentino Balboni enkele jaren geleden officieel op pensioen met een eigenste Gallardo LP550-2 special edition als spreekwoordelijke “going out with a bang“! Maar Valentino was overduidelijk niet van plan om zich rustig terug te trekken en zachtjesaan te genieten van zijn oude dag, op diverse evenementen was de sympathieke Italiaan van de partij voor Lamborghini PR opdrachten.

Nu komt hij naar buiten met speciaal nieuws, hij lanceert met “VB” (zijn initialen, nvdr) een exclusief tuningmerk dat zich – uiteraard – enkel toespitst op Lamborghini’s. Het eerste product is een titanium uitlaatsysteem voor de LP750-4’s, slechts 6,3 kg wat iets lichter is dan het exemplaar dat men in de fabriek van Sant’Agata Bolognese plaatst. Nog een meevaller is de meer opwindende soundtrack, iets waar de gemiddelde Aventador SuperVeloce eigenaar ongetwijfeld niet over te klagen heeft.

Een vermogenstoename noch prijs wordt niet genoemd, wel dat de productie 350 manuren in beslag neemt en er niet meer dan 30 exemplaren gebouwd zullen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...