Spyshots: nieuwe generatie Audi A7 Sportback (2018)

Spyshots: Audi A7 Sportback (2018)De unieke A7 Sportback kreeg de voorbije jaren enkele kleine updates om de levensduur wat te kunnen rekken, Audi maakt intussen werk van een volledig nieuwe generatie!

Na een Sportback Concept in 2009 presenteerde Audi een jaar later voor het eerst een A7 Sportback. Deze vierdeurs coupé leunde zeer dicht aan bij de A8 toplimousine qua technologie en gadgets, technisch deelde de A7 dan weer heel veel met de A6. In 2012 volgende een update, een facelift in 2014 en recentelijk opnieuw een update. In het Duitse topsegment is dat niet voldoende om vooraan de klas te blijven, een grondige vernieuwingsbeurt dringt zich dan ook op.

Nu de eerste prototypes op de gevoelige plaat zijn vastgelegd kunnen we al het een en ander constateren. Zo juichen we omdat Audi opnieuw ietwat verbaast – na de Q2 – met een originele vormgeving zonder aan het klassieke recept te raken, de aankomende A7 krijgt vermoedelijk in 2018 heel wat Prologue Concept invloeden. De wagen oogt ook groter in alle opzichten wat de binnenruimte ten goede zal komen, tegelijk zakt het gewicht (- 100 kg) dankzij het MLB platform en lichte materialen!

Met eveneens een nieuwe A8 in de pijplijn zal de A7 heel wat moderne rijhulpsystemen mogen lenen van Audi’s topmodel, denk aan app’s, (semi) autonoom rijden, zelf parkeren, slimme cruise control via GPS, OLED verlichting, …

Onder de motorkap blijft de Audi A7 Sportback op z’n best met krachtige de 3.0-liter V6 benzinemotor of potente 3.0 TDI diesel, gelukkig voor de minder vermogenden blijven er tweeliter viercilinders als instapper bestaan. Een (plug-in) hybride zal er vermoedelijk ook wel bij zijn, net zoals de krachtige S en RS modellen.

Lees hier onze rijtest met de Audi A7 Sportback 3.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...