Spyshots: Volkswagen Polo (2017)

Spyshots: Volkswagen Polo (2017)Volkswagen maakt grondig werk van een nieuwe generatie Polo die volgend jaar gepresenteerd moet worden, de eerste prototypes overtuigen alvast met hun grote(re) koetswerkbouw!

De Volkswagen Polo gaat al mee sinds 1975 met vijf grote generaties en talloze facelifts, intussen toch al goed voor meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren! De compacte Duitser rekent daarvoor op de oerdegelijke bouwkwaliteit, een resem toepasselijke motoren en een herkenbare uitstraling. De zesde generatie Polo staat op de agenda voor 2017, vermoedelijk krijgt hij zijn wereldpremière (opnieuw) op het Autosalon van Genève in maart.

Om tegen dan opnieuw een (bijna) perfect afgewerkt product te hebben zijn de Duitsers uit Wolfsburg druk in de weer met de ontwikkeling. Onderstaande prototypes werden opgemerkt in het warme(re) Zuiden, traditiegetrouw een van de regio’s waar het snel duidelijk moet worden of de wagens in alle omstandigheden/temperaturen volledig naar wens functioneert.

Designmatig moeten we niet rekenen op een verrassing, meer van hetzelfde met een vernieuwd sausje daarboven bewees in het verleden zijn succes. De prototypes zien er wel een stuk groter/ruimer uit dan de huidige generatie, sommigen spreken zelfs over +20 centimeter wat de binnenruimte allemaal ten goede zal komen. Tegelijk neemt het gewicht ook af dankzij het gebruik van lichtere en efficiëntere materialen.

Onderhuids kiest VW voor het MQB platform waardoor alle bekende benzine- en dieselmotoren hun opwachting kunnen maken, zelfs vierwielaandrijving is hierbij mogelijk! Een hybride variant zal ook niet ontbreken, net zoals een afgeleide SUV versie waarvan we met de T-Cross Breeze alreeds een conceptuele voorbode kregen.

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen Polo 1.4 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...