Spyshots: Suzuki Swift (2017)

Spyshots: Suzuki Swift (2017)De alreeds zesde generatie van de hippe Suzuki Swift maakt zich klaar voor een onthulling ergens in 2017!

Na een resem ingrijpende vernieuwingen van Suzuki met ondermeer de SX4 S-Cross, nieuwe Vitara, Celerio en Baleno focussen de Japanners nu sterk op de ontwikkeling van een nieuwe Swift die volgend jaar alreeds het daglicht zou moeten zien. De eerste testwagens van de populaire Suzuki doken recentelijk op en steken de eerder evolutionaire vormgeving zeker niet weg. Die extra geaccentueerde karakterlijn op de flank kan ons alvast warm maken voor het uiteindelijke design.

Van de binnenzijde hebben we nog geen “vroegtijdig” beeldmateriaal, daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Onder de motorkap verwachten we een soortgelijk aanbod van compacte benzine- en dieselmotoren, de gloednieuwe 1.0-liter BoosterJet uit de recent geteste Baleno zal daar ongetwijfeld bijzitten. De grotere 1.4-liter BoosterJet uit de Vitara S zou zich dan weer perfect lenen voor een nieuwe generatie Swift Sport!

Lees hier onze rijtest met de huidige Suzuki Swift 1.6 Sport (2013)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...