BMW laat Elvis’ zijn BMW 507 herleven!

BMW laat Elvis zijn BMW 507 herleven!Als mooie PR stunt voor het aankomende Concours d’Elegance te Pebble Beach, California heeft BMW de oude 507 van wijlen Elvis aka The King prachtig gerestaureerd!

Net zoals elke andere “zichzelf respecterende” autoconstructeur met een succesvol verleden heeft BMW een toegewijde afdeling die zich bezighoudt met het onderhouden en verbouwden van oude bolides. BMW Group Classic neemt die taak op zich voor de blauw-witte Duitsers uit München en na twee jaar hard werken mogen ze uitpakken met een bijzonder project op het prestigieuze Concours d’Elegance deze zomer.

Niemand minder dan The King of Rock ’n Roll – Elvis Presley voor de onwetenden – kocht deze BMW 507 met chassisnummer 70079 eind 1958 waarna de wagen bijna een halve eeuw verdween van de radar (en bijhorend zonlicht). Eind augustus presteert BMW Classic de spierwitte wagen in een prachtige (bijna) nieuwstaat, of de aluminium 3.2-liter V8 nog steeds 150 pk weet te genereren kunnen we niet met zekerheid zeggen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...