Video: Harry Metcalfe test de oldschool Fiat 500 ’70

Video: Harry Metcalfe test de oldschool Fiat 500 '70De sympathieke Brit neemt ons even mee naar een ver, ver verleden waar de Fiat 500 – met de L van Lusso – kon overleven met 18 pk en 23 Nm!

Vandaag de dag vieren we nog steeds de succesvolle reïncarnatie van hét auto-icoon uit Italië, de Fiat 500. Verkrijgbaar in ontelbaar veel varianten, special editions én de speelse Abarth uitvoeringen, allen eren ze feitelijk het succesmodel uit ’57. Na enkele 500 D, Giardiniera, F en Furgoncino versies was het tussen ’68 en ’72 aan de beurt van een 500L waarbij de L de meer luxueuze belichaming van de superkleine stadswagen moest zijn.

Harry Metcalfe, oprichter van EVO en momenteel in dienst als adviseur van Jaguar-Land Rover heeft een dergelijke Italiaan in zijn bezit en vertelt vol overgave omtrent de overvloedig aanwezige Italiaanse charme en het beperkte vermogen, gelukkig weegt de Fiat 500L slechts 520 kg. Liefde op het eerste gezicht met de oude 500L? Voor net iets minder dan 10.000 euro moet je normaliter wel ergens een exemplaar op de kop kunnen tikken!

Lees hier onze rijtest met de huidige generatie Fiat 500 en Fiat 500 L!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...