Spyshots: Mercedes G-Klasse (2017)

Spyshots: Mercedes G-Klasse (2017)De Mercedes G-Klasse blijft waanzinnig populair, zelfs na een carrière van meer dan 35 jaar! Intussen maakt Das Haus grondig werk van een nieuwe generatie (W465).

Oorspronkelijk enkel bedoeld voor militaire toepassingen maar toch vond de Mercedes G-Klasse – Geländewagen – zijn weg naar het conventionele koperspubliek. Eerst naar de veeleisende professionele gebruiker die de oer SUV gebruikte waarvoor hij gemaakt werd, in het laatste decennium dook de G-Klasse meer en meer op in het straatbeeld alsof de kolossale terreinwagen voor de stad gemaakt werd. Krachtige AMG derivaten waren vervolgens een sinecure, van de huidige generatie werd er zelfs een G63 6×6 AMG en extreme G500 4x4x2 voorzien..

Bijna 40 jaar bleef het design van de Mercedes G-Klasse ongewijzigd, voor de aankomende generatie – die ergens in 2017 naar buiten zal komen – blijven de Duitsers trouw aan het succesrecept. De buitenafmetingen zullen ook wijzigen met een 10 cm breder en iets lager geheel dankzij een gloednieuw platform, het oude was nog steeds gebaseerd op de militaire G uit ’70! Niet enkel de binnenruimte zal hiervan profiteren, ook het gewicht daalt aanzienlijk (tot – 100 kg volgens sommige bronnen). De productie blijft in Zwitserland bij de specialisten van Magna-Steyr.

Ook hebben de ingenieurs nu eindelijk voldoende ruimte om alle moderne technologie – gadgets en rijhulpsystemen – die vandaag voorhanden zijn te implementeren, motorisch kan alles ook wat beter gepositioneerd worden. Naast reguliere motorisaties verwachten we op termijn ook een krachtige topdiesel en natuurlijk wederom “sportieve” G63 en G65 AMG varianten. Een zuinige hybride lijkt hier dan weer niet op zijn plaats..

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G350d!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mercedes G-Klasse (2017)"

  1. Wolf 19-08-2016 om 16:35

    als ik toch eens rijk was…tralalalala. G63 met Brabus Widebody pakket aub

Reageer

Reactie aan het plaatsen...