Video: Lamborghini Centenario LP770-4 in actie!

Video: Lamborghini Centenario LP770-4 in actieNa de presentatie van de Lamborghini Centenario LP770-4 op het Autosalon van Genève mag het eerbetoon aan de 100ste verjaardag van de oprichter nu zijn ding doen in de buitenlucht!

Lamborghini boert de laatste tijd meer dan goed, zowel de krachtige Aventador als de populaire Huracan bijven goed verkopen in diverse gedaantes. Op tijd en stond komen de Italianen met een special edition, voor écht memorabele gebeurtenissen en dito evenementen wordt de productie vaak gelimiteerd. Oprichting Ferrucio himself zou dit jaar zijn 100ste verjaardag vieren, geen beter eerbetoon dan met een straffe Centenario LP770-4 naar buiten te komen.

Slechts 20 exemplaren zullen dat ook effectief doen, later volgen er nog eens evenveel dakloze Centenario LP770-4 Roadsters om nog beter van de schreeuwende 6.5-liter V12 te genieten. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er hier 770 pk voorzien waarmee je slechts 2,8 seconden nodig hebt om 100 km/u waarna je gewoon door blijft razen tot 350 km/u. Net zoals de Veneno krijgt deze Centenario een agressieve bodykit met heel wat unieke accenten, anderzijds ligt de vanafprijs van 1,8 miljoen euro (exclusief taksen en btw) toch zeer ver van bijvoorbeeld de eveneens straffe/brutale Aventador LP750-4 Super Veloce

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...