Eerste Bugatti Chiron en Vision Gran Turismo Concept gaan richting Midden-Oosten

Eerste Bugatti Chiron én Vision Gran Turismo Concept gaan richting Midden-OostenDat de allereerste Bugatti Chiron richting het Midden-Oosten gaat mag geen verrassing zijn, dat de Saoedische Prins per direct ook het Vision Gran Turismo Concept kocht is dan wel weer speciaal.

In het Midden-Oosten zijn er supercars met hopen en je moet al stevig je best doen om op te vallen, zelfs de Dubai Police Force mag zich een aardig arsenaal pk’s rijk rekenen. Een behoorlijk vermogende kroonprins – @b14 op Instagram – uit Saoedi-Arabië kon voor de juiste prijs het showmodel van de Bugatti Chiron op de kop tikken, daarmee is hij de allereerste klant binnen het selecte hypercarclubje dat de Veyron ongetwijfeld zal doen vergeten.

Een pak opmerkelijker wordt het verhaal als je hoort dat de Franse sportwagenbouwer ook hun Gran Vision Turismo Concept verpatsten aan de Arabier “after submitting the most convincing bid”. De kans is hier reëel dat de Prins beide wagens ook op kenteken zal zetten en aanwenden voor dagdagelijks vervoer, het moet ginds niet gekker worden.. Later deze zomer gaan beide bolides nog even langs de Monterey Car Week – The Quail: A Motorsports Gathering & Pebble Beach Concours d’Elegance – maar daarna gaan ze richting het Midden-Oosten.

Of we de Vision Gran Turismo Concept volgende zomer rond Harrods in Londen mogen verwachten is nog even afwachten geblazen, na de zomervakantie zouden de eerstvolgende Chiron’s normaliter geleverd worden en kan de tot 500 exemplaren gelimiteerde Bugatti Veyron opvolger écht tot leven komen. Prijsmatig begint dat avontuur aan 2,3 miljoen euro, hopelijk komen er ook terug vier stuks richting België!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...