Spyshots: Mercedes-AMG GT Roadster (2017)

Spyshots: Mercedes-AMG GT Roadster (2017)Lang werd volgehouden dat we nooit een Mercedes-AMG GT Roadster zouden krijgen, nu is het vrij duidelijk dat de dakloze supercar er zit aan te komen!

De AMG GT werd twee jaar geleden voorgesteld op het Autosalon van Parijs, vorig jaar mochten we er zelfs al een volledig weekend van genieten. Intussen hebben we ook al een GT3 raceversie en AMG GT R straatvariant, later in zijn carrière verwachten we ook nog een straffe Black Series uitvoering. Een AMG GT Roadster stond initieel niet op de planning omdat deze iets teveel in het vaarwater van de vernieuwde SL-Klasse Roadster (en AMG versies) zou zitten, met de recent opgedoken prototypes weten we nu zeker dat we binnenkort toch van die intense V8 soundtrack dakloos gaan kunnen genieten.

In tegenstelling tot de SL Roadster opteert Mercedes-AMG bij de AMG GT Roadster (opnieuw) voor een stoffen dakconstructie, ongetwijfeld volledig elektrisch – en al rijdend – te openen en te sluiten. Om de veiligheid ten alle tijden te waarborgen zullen er ook wat verstevigingen bijkomen, daarnaast verwachten we geen ingrijpende verschillen met de AMG GT Coupé. Of de dakloze Roadster ook in twee vermogens (476 pk of 510 pk als S) komt moet de toekomst uitwijzen, de luidkeelse 4.0-liter V8 met twee turbo’s blijft sowieso de orkestmeester.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...