Poll: Alfa Romeo 4C Spider vs Audi TT-S

Poll: Alfa Romeo 4C Spider vs Audi TT-SGa je voor Duitse degelijkheid of Italiaanse passie in de compacte sportwagenklasse?!

Om een brug te creëren tussen het reguliere gamma en heel wat diverse sportwagens zag de Audi TT het levenslicht in Duitsland, we kunnen stellen dat de Alfa Romeo 4C diezelfde levensloop kreeg in Italië. Beiden zijn compact, relatief betaalbaar en bieden een behoorlijk dynamische rij-ervaring. Onze Amerikaanse vrienden van MotorTrend zochten – op hun gekende manier – uit welke de beste van twee is.

De Audi TT-S (Roadster) kost je hier minstens 54.360 euro en daarvoor krijg je een 2.0-liter TFSI viercilinder benzinemotor met 310 pk en 380 Nm, steeds in combinatie met de befaamde quattro vierwielaandrijving. Standaard met een manuele zestraps versnellingsbak, in ruil voor €2.400 krijg je de S-Tronic sportautomaat. De Alfa Romeo 4C Spider begint pas bij €73.200 voor een levendige 1750 Turbo Benzina viercilinder met 240 pk en 350 Nm, enkel te verkrijgen met de TCT automaat.

Daar waar de Audi zweert bij een lichtgewicht aluminiumconstructie gingen de Italianen overstag met het exotische koolstofvezel om een bijzonder gunste pk/kg verhouding te krijgen.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo 4C Spider en Audi TT!

Alfa Romeo 4C Spider vs Audi TT-S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...